Souhrn událostí uplynulého dne – 21.6. 2017

Po mrazech decimuje úrodu sucho

Republiku trápí sucho, někde už dosahuje kritických hodnot. Odborníci tvrdí, že kdo z pěstitelů nemá závlahy, a to nejlépe kapénkové, spláče nad výdělkem. Po mrazech se tak sucho stará o další škody na úrodě. V případě mrazů bylo určení škod celkem jednoznačné.

Reuters: AB InBev prodává německé pivovary Hasseröder a Diebels

Největší světový producent piva Anheuser-Busch InBev zahájil prodej menších německých značek piva Hasseröder a Diebels. Skupina tím pokračuje v odprodejích části majetku po loňském převzetí britské společnosti SABMiller. Agentuře Reuters to dnes sdělily informované zdroje.

V Břeclavi roste farma budoucnosti. Pěstují tam zeleninu s minimem vody a bez chemie

V Břeclavi využívají novou technologii pěstování zeleniny, která šetří vodou. Začali pěstovat zeleninu hydroponicky v patrech nad sebou. Nová vertikální farma potřebuje oproti klasickému pěstování na poli jen desetinu vody a nepotřebuje žádnou chemii. Podle evropské agentury pro životní prostředí připadá třetina spotřeby vody právě na zemědělství.

Stát bude opět hradit škody na rybách způsobené kormorány

Stát bude opět vyplácet rybářům náhrady za škody na rybách, které způsobili kormoráni. Prezident Miloš Zeman dnes podepsal poslaneckou novelu, která tyto kompenzace obnoví, byť s časovým omezením. O prezidentově podpisu informoval Hrad.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                     

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info