Souhrn událostí uplynulých dní – 23. 6. – 25. 6. 2017

Amazon pokračuje v nákupní jízdě, převezme velký řetězec s potravinami

Největší světový internetový prodejce Amazon se dohodl na převzetí řetězce obchodů s potravinami Whole Foods Market, zaplatí za něj zhruba 13,7 miliardy dolarů (asi 322 miliard Kč). Oznámila to v pátek firma, která tak výrazně rozšiřuje své aktivity v oblasti kamenných obchodů.

Za vykácení dřevin, zničení mokřadu a poškození půdního povrchu v CHKO dostala firma AQUASYS pokutu 520 tisíc korun

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) v Havlíčkově Brodě uložili pokutu 520 tisíc korun stavební společnosti AQUASYS spol. s r. o. ze Žďáru nad Sázavou. Je to už třetí pokuta, kterou firma od ČIŽP dostala v souvislosti s nelegální činností v Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Žďárské vrchy u obce Škrdlovice.

Pražské lesy mají nový prostor pro stáčení medu, stál 1,8 milionu

Pražští lesníci dnes představili novou místnost pro stáčení medu, takzvanou medárnu. Moderně vybavený prostor se nachází v sídle Lesů hlavního města Prahy (LHMP) v Záběhlicích a celkem vyšel Prahu na 1,8 milionu korun.

USA zastavily dovoz čerstvého hovězího z Brazílie

Spojené státy zastavily dovoz čerstvého hovězího z Brazílie, mají pochybnosti o jeho bezpečnosti. Značná část brazilských dodávek do USA totiž neprošla testy, oznámilo ve čtvrtek americké ministerstvo zemědělství.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info