Souhrn událostí uplynulého dne 26.6. 2017

Češi loni utratili za doplňky stravy téměř čtyři miliardy korun

Češi loni v lékárnách utratili za doplňky stravy téměř čtyři miliardy korun, další se prodaly na internetu či v jiných obchodech. Vynaložená částka každoročně roste, předloni to bylo 3,76 miliardy korun, vyplývá z průzkumu společnosti QuintilesIMS.

Nehygienický prodej masných výrobků na farmářských trzích v Královéhradeckém kraji

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy provedli o uplynulém víkendu kontrolu prodeje na farmářských trzích ve městě Doudleby nad Orlicí v Královéhradeckém kraji, při které zjistili četné nedostatky.

Ministerstvo zemědělství proti suchu: podpora závlah a ochrana krajiny

Ministr zemědělství Marian Jurečka dnes jednal v obci Višňové na jižní Moravě s místními zemědělci o suchu a jak proti němu bojovat. Ministerstvo zemědělství letos například otevřelo program na budování závlah na polích a v sadech. To je ale jen jedna součást rozsáhlého systému opatření proti suchu.

Prezentace výživářských a ekologických pokusů

Na zkušební stanici ÚKZÚZ v Jaroměřicích nad Rokytnou proběhlo setkání k dlouhodobým výživářským pokusům a pokusu v ekologickém režimu. Právě zjišťování vlivu organických a minerálních hnojiv a předplodin na výnosy a kvalitu půdy prostřednictvím výživářských pokusů přináší zemědělské praxi možnost upravit své postupy.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info