Souhrn událostí uplynulého dne – 29.6. 2017

Tržby pekárně Penam loni klesly o procento na 3,5 miliardy

Tržby pekárenské společnosti Penam z Rosic u Brna loni klesly o procento na 3,5 miliardy korun. Hospodaření se vrátilo k zisku, provozní zisk byl vyšší než předloni. Firma také loni dokončila jednu z největších investic, což byla stavba pekárny v Rosicích, rozjela v ní zkušební provoz, vyplývá z výroční zprávy ve Sbírce listin.

Na farmářských trzích se prodávala i vajíčka z Makra. Měla jen nový obal

Veterináři v letošním roce zatím udělali více než 130 kontrol na farmářských trzích a přibližně při každé páté zjistili nějakou závadu. Nejčastějším problémem jsou nedostatky v označování nabízených potravin, dalším prohřeškem je prodej produktů neznámého či nejasného původu, poukazuje Státní veterinární správa.

Slovensko zakázalo kvůli prasečímu moru dovoz masa ze Zlínska

Slovensko zakázalo dovoz tepelně neopracovaného masa a také zvířat ze Zlínského kraje. Důvodem je výskyt afrického moru prasat (ASP) na Zlínsku, oznámila to ve středu slovenská ministryně zemědělství Gabriela Matečná. Všechny chovatele vybízíme k velké opatrnosti, nejen ve velkých, ale i v individuálních chovech.

Do byznysu s biopalivy přišli noví hráči. Agrofert vloni zvýšil podíl na dodávkách státu na 70 %

Když v únoru 2015 speciální útvar daňová Kobra provedl razii v ústecké společnosti Kratolia, následky na sebe nenechaly dlouho čekat. Výrobce biopaliv, spojovaný s podnikatelem Tomášem Pitrem, skončil. Projevilo se to ihned – dominance firem skupiny Agrofert v tomto oboru výrazně vzrostla.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info