Souhrn událostí uplynulých dní – 30.6. – 2.7.2017

Podezření z výskytu bakterie Xylella fastidiosa v ČR se nepotvrdilo

Ukončené podrobné testování prováděné také v zahraničí nepotvrdilo u žádného ze vzorků rostlin podezření na výskyt fytokaranténní bakterie Xylella fastidiosa. V tuto chvíli můžeme území ČR považovat za prosté výskytu této nebezpečné bakterie. ÚKZÚZ v uplynulých měsících informoval o vážném podezření na výskyt fytokaranténní bakterie Xylella fastidiosa v České republice.

Pravidla pro dovoz potravin živočišného původu ze třetích zemí

Vzhledem k blížícímu se období letních dovolených a také v souvislosti s aktuálním výskytem afrického moru prasat považuje Státní veterinární správa (SVS) za prospěšné upozornit, jaká pravidla platí při dovozu produktů živočišného původu pro osobní spotřebu, resp. tzv. svačin ze třetích zemí do EU.

Slovensko čeká pětinový pokles úrody obilí, loni byla nadprůměrná

Slovensko očekává pětinový pokles úrody obilí oproti loňsku, kdy byla sklizeň nejvyšší od roku 1994. K výpadku by kromě nižší oseté plochy měly přispět i horší hektarové výnosy. Vyplývá to z odhadu, který dnes zveřejnil slovenský statistický úřad.

Ministerstvo zemědělství připravilo novely, které zamezí podvodům s česnekem a nelegálními množírnami

Poslanci dnes v závěrečném třetím čtení schválili tři důležité zákony, které připravilo Ministerstvo zemědělství. Novely zákonů o osivu, rostlinolékařské péči a veterinárního zákona přinesou výrazné změny. Především zjednoduší pravidla a zpřesní kontrolu, takže lépe ochrání veřejnost.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info