Souhrn událostí uplynulých dní – 4. – 6.7. 2017

Letní horka budou Česko stát miliardy, říká studie

Podle nové studie ekonoma Miroslava Zámečníka stát v důsledku stále častějších letních veder přijde v roce 2060 o 800 miliard ročně kvůli nižší produktivitě práce. Zabránit tomu mohou energeticky úsporné renovace. Informuje o tom aliance Šance pro budovy.

Na Zlínsku potvrdili další divočáky nakažené africkým morem. Rusko rozšířilo embargo

Na Zlínsku se našlo již 17 uhynulých divočáků, africký mor prasat byl potvrzen zatím u čtyř zvířat. V pondělí to uvedl mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Takzvaná zamořená oblast, ve které platí mimořádná veterinární opatření, se od pondělka rozšířila na celý okres Zlín.

Kontroly prodeje živočišných produktů na farmářských trzích

Jednou z oblastí, které Státní veterinární správa (SVS) dlouhodobě dozoruje, je prodej živočišných produktů na trzích. Jedná se především o populární farmářská tržiště. V dosavadním průběhu letošního roku provedli úřední veterinární lékaři na trzích v celé ČR více než 130 kontrol.

Británie opouští rybolovnou úmluvu s pěti dalšími zeměmi

Británie vystoupí z dohody, která umožňuje rybářům z dalších pěti evropských zemí lovit v britských vodách, oznámil dnes ministr životního prostředí Michael Gove. Podle agentury AP je to první krok, kterým se Británie, připravující se na odchod z Evropské unie, snaží získat zpět kontrolu nad svým rybářským průmyslem.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info