Souhrn událostí uplynulých dní – 7. – 9.7. 2017

ČSÚ: Obilovin i řepky se letos sklidí méně než loni

Sklizeň základních obilovin letos podle prvních odhadů klesne meziročně o 10,1 procenta na 6,945 milionu tun. Nižší bude i úroda řepky, a to o 7,7 procenta na 1,254 milionu tun. Oznámil to Český statistický úřad. Za poklesem sklizně základních obilovin i řepky je podle statistiků především snížení očekávaného výnosu.

Zemědělský svaz proti opětovnému razantnímu zvyšování minimální mzdy

Stanovisko Zemědělského svazu ČR k návrhu nařízení vlády č. 567/2006 Sb., o minimální mzdě, o nejnižších úrovních zaručené mzdy, o vymezení ztíženého pracovního prostředí a o výši příplatku ke mzdě za práci ve ztíženém pracovním prostředí, ve znění pozdějších předpisů.

Sucho dělá vrásky moravským zemědělcům i severočeským lodníkům

Současné sucho, způsobené dlouhodobým nedostatkem srážek, trápí řadu míst České republiky. Postihlo zejména jih Moravy, kde se s nedostatkem vody potýkají pěstitelé obilí i někteří sadaři a vinaři. Problémy ale řeší i rejdaři na severu Čech, protože dolní tok Labe je pro nákladní lodě nesplavný.

Lesům ČR za leden až duben klesl zisk o dvě pct na 1,92 mld. Kč

Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) za letošní leden až duben klesl hrubý zisk o dvě procenta na 1,92 miliardy korun z 1,95 miliardy korun ve stejném období loni. Tržby Lesů ČR za vlastní výrobky a služby za první čtyři měsíce letošního roku vzrostly o 53 milionů korun na 3,62 miliardy korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info