Křivá zelenina a ovoce se vracejí, neobyčejné kousky budou se slevou

Zákazníci prodejen Penny Market si budou moci od 10. července koupit opět ovoce a zeleninu netradičních tvarů od českých farmářů. Řetězec je bude nabízet pod názvem „Neobyčejné kousky“ a k dostání budou se slevou minimálně deset procent. První přijdou na řadu brambory, cibule a mrkev.

„Prodejem Neobyčejných kousků chceme rozvíjet naši podporu českých zemědělců, abychom zabránili zbytečnému plýtvání potravinami, které by se jinak z estetických důvodů vůbec nedostaly do prodeje,“ uvedl vedoucí oddělení kvality Penny Petr Baudyš.

Koupí ovoce a zeleniny, které jsou po stránce chuti a kvality totožné s běžnými kousky a liší se tady jen tvarem či barvou, navíc zákazníci ušetří. „Pořídí je vždy minimálně o 10 procent levněji oproti standartním,“ potvrdil Baudyš.

Rozšíření prodeje o další druhy zeleniny a ovoce bude záležet na termínu dodávek od tuzemských zemědělců. A to podle aktuální sezóny. Na pultech by se tak mohly objevit postupně také okurky, bílé papriky, česnek, jablka i hrušky. Všechny pak budou nabízeny ve speciálně označené sekci.

O tom, že se bude jednat o zboží pocházející výhradně od tuzemských farmářů, upozorní etiketa s logem Česká potravina.

Autor: Redakce

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info