Souhrn událostí uplynulého dne – 11.7. 2017

Přední pěstitel jablek v ČR ZD Dolany čeká poloviční úrodu

Přední pěstitel jablek v Česku, Zemědělské družstvo Dolany na Náchodsku, letos čeká propad sklizně jablek přibližně o polovinu na 3500 až 4000 tun. Důvodem slabé úrody jsou jarní mrazy. ČTK to řekl vedoucí dolanských ovocnářů Jiří Fišer.

Dražší pivo i chléb: Ceny pšenice letí nahoru, ječmene bude málo

Vypadá to, že za pečivo i pivo budeme platit zase víc. Může za to sucho a prudké změny počasí, které ničí obilí po celém světě. A tak cena pšenice logicky roste, například na americké burze vylétla jen za poslední měsíc už o čtvrtinu.

Nepřízni počasí se snažíme bránit, úroda hroznů bude kvalitní, tvrdí vinaři

Letošní škody na vinicích, způsobené zejména jarními mrazy, dosahují zhruba 15 – 20 % z obvyklého objemu produkce hroznů révy. Naopak nižší úhrn srážek a vysoké teploty pozitivně ovlivnily letošní kvetení a i přes delší sucho se na vinohradech zatím neprojevil žádný negativní vliv.

Exkluzivní průzkum MZe o dvojí kvalitě potravin: kuřecí separát místo vepřového v luncheon meatu a méně masa v rybích prstech

Potraviny prodávané ve stejném obalu a pod stejným názvem se v různých zemích EU mohou lišit. Potvrdil to průzkum, který Ministerstvo zemědělství zadalo Vysoké škole chemicko-technologické (VŠCHT) v Praze. Odborníci hodnotili výrobky z pěti zemí, takto rozsáhlá studie se uskutečnila poprvé.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info