ZETOR pokračuje v expanzi na afrických trzích, Keňa je další zemí, kam značka pronikla

Renesanční období zažívají traktory značky ZETOR na území Afriky. Keňa se stala v pořadí již pátou africkou zemí, kde místní zemědělci mohou obhospodařovat svá pole a farmy s využitím brněnské techniky. Nový kontrakt s keňským partnerem byl uzavřen na tři roky a předpokládá roční dodávku traktorů ZETOR v objemu několika desítek kusů. Prvních 12 strojů už bylo do země dovezeno.

ZETOR INDIA Private Limited, dceřiná společnost ZETOR TRACTORS a.s., uzavřela s keňským partnerem Automobile Warehouse, Ltd. spolupráci na dodávku několika desítek traktorů ZETOR ve výkonnostním spektru od 80 do 150 koní. Do země budou dováženy stroje modelových řad MAJOR, PROXIMA a FORTERRA.

„Při hledání nového partnera jsme využili skutečnost, že v Keni se nachází silná indická komunita. Kolegové ze společnosti oslovili napřímo několik potenciální partnerů a po několika měsících jednání jsme spolupráci úspěšně završili uzavřením smlouvy a dodávkou prvních 12 ks traktorů do země,“ říká Robert Harman, ředitel ZETOR INDIA.

Keňským farmářům byly dodány traktory modelových řad PROXIMA, MAJOR a FORTERRA. Zájem je o stroje s kabinou a s klimatizací. Pro zemi je specifické pěstování cukrové třtiny, kukuřice a exotických květin určených pro vývoz do Evropy. Ročně se v Keni prodá až 900 traktorů a 50 % z nich je ve výkonnostním spektru 80–100 koní.

„Společnost Automobile Warehouse, Ltd. disponuje prodejními místy v Nairobi a v Nakuru, druhém největším městě v zemi, které je jedním z nejrychleji se rozvíjejících měst v Africe. Firma má již zkušenosti z prodeje zemědělské techniky, protože spolupracovala s konkurenční značkou, nově se rozhodla pro ZETOR. Kromě zemědělské techniky bude společnost zajišťovat také servis a dodávku náhradních dílů. První komponenty byly dodány společně s traktory,“ upřesňuje Robert Harman.

Během 70leté historie značky ZETOR bylo do země dovezeno 50 ks traktorů. Prvních 25 ks bylo dovezeno v roce 1965, zbývající objem byl dodán v roce 1997. Keňa se stala po Maroku, Alžírsku, Tunisku a Zambii v pořadí už pátou africkou zemí, kam značka ZETOR exportuje své produkty. Zároveň pokračují jednání s partnery z dalších zemí v regionu. Pozornost je věnována zejména státům, které disponují rozvinutým zemědělstvím a trhem s novými traktory, důležitým prvkem při navazování spolupráce je i stabilní politická situace.

ZETOR TRACTORS a.s. pokračuje v expanzi na trhy, kde značka ZETOR dosud postrádala své zastoupení. Jen v letošním roce navázala společnost přímo nebo prostřednictvím svých afilací spolupráci s Izraelem, Jordánskem, Zambií, Ruskem a nově také s Keňou.

„I nadále je pro společnost klíčové udržet a posilovat pozice v rámci Evropy a USA, pozornost ale věnujeme také tzv. novým trhům, tedy oblastem, které mají potenciál k rozvoji a přinášejí značce i společnosti zajímavé možnosti,“ přibližuje situaci Daniel Špaček, manažer Oddělení nových trhů v ZETOR TRACTORS a.s.

O společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. je výrobcem traktorů ZETOR. Vlastníkem společnosti je od roku 2002 slovenská společnost HTC holding a.s. Výrobní kapacita je soustředěna v Brně-Líšni a v současnosti společnost zaměstnává okolo 700 lidí. V zahraničí je ZETOR zastoupen šesti dceřinými společnostmi (afilacemi) ve Velké Británii, Francii, Německu, Polsku, Severní Americe a v Indii. Z celkové produkce jde 85 % na export. Vedle ČR a SK patří mezi tradiční trhy Polsko, Litva, Irsko, Německo, Velká Británie, Francie, USA anebo Bulharsko.

V roce 2016 oslavila značka ZETOR 70 let od svého vzniku. Za dobu své existence prodala více než 1,3 milionu traktorů do 136 zemí světa. Zákazníkům ZETOR nabízí ideální poměr kvality a ceny produktů. Díky vlastnímu výrobnímu a vývojovému centru v Brně jsou traktory neustále inovovány, a poskytují tak zákazníkům tu nejlepší kombinaci síly a výkonu motoru, jednoduchého účelného provedení a vynikající provozní efektivity. Portfolio značky ZETOR v současné době zahrnuje čtyři modelové řady traktorů (MAJOR, PROXIMA, FORTERRA a CRYSTAL), plánuje se rozšíření na šest modelových řad. V roce 2015 představil ZETOR TRACTORS a.s. designový koncept ZETOR by Pininfarina, který bude postupně aplikován na všechny modelové řady. Kromě traktorů společnost vyrábí a prodává také samostatné motory a traktorové komponenty. V nabídce jsou mj. dvě řady čelních nakladačů ZETOR SYSTEM a originální oleje značky ZETOR. ZETOR poskytuje také služby v oblasti servisu a prodeje náhradních dílů a je schopný zajistit dodání žádaných komponentů po celém světě.

Podrobnější informace o značce ZETOR a jejích produktech naleznete na:

http://www.zetor.cz

www.zetorbypininfarina.cz

Sledujte ZETOR TRACTORS také na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/zetor/?fref=ts

Twitter: https://twitter.com/zetortractors

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/zetor-tractors-a-s-

Kontakt pro další informace:

Alexandr Kuchař, ZETOR TRACTORS a.s., mob.: +420 739 327 983, e-mail: akuchar@zetor.com

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info