Souhrn událostí uplynulého dne 17.7. 2017

V neprozkoumaných Brdech se hledají vzácní netopýři

Průzkum výskytu netopýrů provádějí s podporou státního podniku Lesy České republiky v naší nejnovější Chráněné krajinné oblasti Brdy ochránci přírody ze základní organizace ČSOP Nyctalus. Využívají speciální technické vybavení. Na podobných projektech spolupracují obě organizace už 19 let.

Krácení zemědělských dotací u velkých farem vidí strany různě

Politické strany se neshodnou, zda by se měly dotace na přímé platby v novém období zemědělské politiky od roku 2020 krátit u velkých farem, nebo by se měly dávat jen do určité výše a dále již ne. Proti tzv. dotačnímu stropu jsou například lidovci, naopak pro omezení jsou ODS, Piráti nebo Zelení.

Komise vyzvala ČR k náležité ochraně laboratorních zvířat

Evropská komise vyzvala Českou republiku a Slovinsko k plné implementaci směrnice o ochraně zvířat využívaných pro vědecké účely. Česká republika dosud nepřevedla do národního práva odpovídajícím způsobem například zásadu nahrazení živých zvířat při laboratorních pokusech, pokud je to možné.

Spory o dvojí kvalitu stejných potravin povzbuzují obchodníky k dovozu přímo z Německa

Jsou potraviny a drogistické zboží, které se v některých zemích tváří jako dr. Jekyll, zatímco v jiných jako pan Hyde. Naposledy dvojí kvalitu výrobků prodávaných ve stejném obalu a pod stejným názvem v různých státech EU dokazoval průzkum, který si zadalo ministerstvo zemědělství.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info