Souhrn událostí uplynulého dne – 24.7. 2017

Loni se zvýšila spotřeba přípravků na ochranu rostlin o 0,7 pct

Loni se v Česku meziročně zvýšila spotřeba přípravků na ochranu rostlin o 0,7 procenta na 12,8 milionu kilogramů. Dlouhodobě spotřeba klesá, například oproti roku 2012 to bylo snížení o 7,35 procenta. Uvádí to materiál ministerstva zemědělství, který v pondělí dostane pro informaci vláda.

Zemědělci zničili půdu, jižní Morava se mění v poušť, varuje odborník

Ve svém oboru platí František Havlát za radikála. Tvrdě kritizuje současné zemědělství, vadí mu pěstování řepky a kukuřice ve velkém, bioplynové stanice i těžká technika, která ničí pole. Vyzývá proto k okamžité změně.

Počet pracovníků v zemědělství loni klesl o 0,7 pct na 100.200

Zemědělců v loňském roce znovu ubylo, jejich počet se meziročně snížil o 0,7 procenta na 100.200. Více než polovina z nich je ve věku nad 45 let. Píše to ministerstvo zemědělství v pracovní verzi Zprávy o stavu zemědělství (tzv. Zelená zpráva), kterou má ČTK k dispozici.

Zemědělci se bojí o kukuřici. Na jižní Moravě řádí brouk bázlivec

Letošní počasí se s jihomoravskými zemědělci zrovna dvakrát nepáře. Co na jaře stěží uchránili před mrazem, teď ničí sucho. A k tomu se musí popasovat s broukem, který napadl kukuřici. Především na jižní Moravě se aktuálně potýkají s přemnoženým škůdcem – bázlivcem kukuřičným.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info