Znojmo zaplavily okurky. Laická porota rozhodovala i o nejlepší rychlokvašce

Stánky se specialitami, vystoupení kapel i stylové soutěže patřily k programu desátých znojemských Slavností okurek. Stánky s občerstvením, specialitami i výrobky z okurek na Masarykově náměstí si za pátek a sobotu prohlédly davy návštěvníků. „Celkem během obou dnů slavnosti zaujaly několik tisíc návštěvníků. Těší mě zejména to, že mezi nimi byla řada turistů,“ řekl ředitel pořádající Znojemské Besedy František Koudela.

Podle ředitele se ujaly i novinky, které pořadatelé připravili. „Výborný ohlas měla páteční spanilá jízda historické zemědělské techniky, kterou předvedli přátelé ze sousedního dolnorakouského Retzu. Spolupráci s nimi budeme rozvíjet i nadále. Stejně tak nás těší zájem velkých producentů okurek, kteří se zapojili do nové kategorie naší okurkářské soutěže. I s nimi chceme dál spolupracovat na dalším rozvoji našich slavností,“ dodal Koudela.

Beseda totiž letos vedle soutěže pro hospodyňky a drobné výrobce připravila dvě kategorie pro firmy. „Jejich výrobky posoudila devítičlenná porota profesionálů. Ta rozhodla, že v kategorii Královská okurka získala první místo firma Efko za své Dětské okurky, druhou příčku získaly okurky Znojmia a bronz porota přiřkla sterilovaným okurkám znojemské firmy Bouda 1883. V kategorii Výběrová okurka zvítězila firma Machland s okurkami Cornchicos a dvě další místa se svými produkty obsadila opět firma Efko,“ vypočítal Koudela.

Vzorky do tradičních soutěží pro domácí producenty o nejlepší sterilovanou okurku a rychlokvašku posuzovala laická porota, jíž nejlépe chutnaly sterilované okurky Vladiímry Molíkové a rychlokvašky Eriky Pelánové.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info