Souhrn událostí uplynulého dne – 16.8. 2017

V dTestu propadl každý třetí salám typu herkules. Bylo v něm nekvalitní maso

Trvanlivý salám herkules je oblíbeným společníkem řady lidí na letních cestách. Prodává se u nás již přes třicet. Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře 15 vzorků těchto salámů, krájených i tyčových, aby prověřil jejich kvalitu.

Příroda dává zemědělcům zabrat, mohou sklízet jen dva dny v týdnu

Příroda letos připravila zemědělcům nejenom v Karlovarském kraji ty nejhorší možné podmínky. Kvůli střídání tepla a deště můžou sklízet jen dva dny v týdnu. Obilí má navíc malá zrna, takže se očekávají i malé výnosy.

Veterináři nepravomocně pozastavili činnost Včelpu

Jihomoravští veterináři nepravomocně pozastavili činnost společnosti Včelpo, kterou vlastní Český svaz včelařů. Firma se proti rozhodnutí odvolala, případ posoudí ústředí Státní veterinární správy (SVS), sdělil ČTK zástupce tiskového mluvčího SVS Petr Majer.

Vejce s jedovatým pesticidem se objevila i v Maďarsku

Vejce a výrobky z vajec kontaminované jedovatým insekticidem fipronil se po řadě jiných evropských zemí objevily i v Maďarsku. S odvoláním na místní úřad pro bezpečnost potravin NÉBIH o tom ve středu informovala agentura MTI. Odborníci z úřadu našli fipronil ve čtyřech vzorcích čerstvých vajec, která se do Maďarska dostala z Německa a z Polska.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info