Souhrn událostí uplynulého dne – 21.8. 2017

SVS provedla letos více než 300 kontrol přepravy živočišných produktů

Velmi užitečným nástrojem veterinárního dozoru jsou zejména v posledních letech kontroly prováděné ve spolupráci s Policií ČR a Celní správou ČR. V dosavadním průběhu roku provedli úřední veterinární lékaři spolu s policisty nebo celníky více než 300 kontrol na silnici a dalších 44 následných kontrol v místě určení zásilky.

Dřepčíci ohrožují nově zakládané porosty řepek

Škodlivost dřepčíků se rok od roku zvyšuje. Na základě monitoringu jsme zaznamenali jejich první silné výskyty, zejména v oblasti jižní Moravy (okres Znojmo) a dále v okrese Třebíč (k.ú. Moravské Budějovice). Doporučujeme pěstitelům řepky projít si své porosty a zjistit, zda se na výdrolech či na polích s čerstvě vzešlou řepkou neobjevují dospělci dřepčíků.

Sobotka:Stát by měl pomoci zemědělcům,které sucho postihlo nejvíc

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) není proti případným finančním kompenzacím, které kvůli letošnímu suchu plánuje zemědělcům vyplatit ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Podporu je ale nutné směřovat k zemědělcům, kterým sucho způsobilo největší škody, řekl dnes Sobotka novinářům v Olomouci.

Loňská produkce ryb byla nejvyšší za posledních pět let, nejoblíbenější je stále kapr

Podle rybářů se více než polovina ryb z republiky vyveze do zahraničí, zejména do Polska, Německa a na Slovensko. Do budoucna by se mohlo producentům ryb hospodařit lépe, v červnu stát odsouhlasil novelou zákona, že bude opět vyplácet náhrady za škody na rybách, které způsobili kormoráni.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info