Souhrn událostí uplynulého dne – 22.8. 2017

Podnikatelé v malých obcích dostanou zvýhodněné úvěry, Ministerstvo zemědělství tak chce podpořit život na venkově

Vláda dnes schválila návrh Ministerstva zemědělství, který má malým a středním podnikatelům ve znevýhodněných venkovských oblastech umožnit čerpat zvýhodněné úvěry až do výše 3 milionů korun nebo proplatit část úroků z komerčních úvěrů. Cílem je podpořit život v odlehlých obcích a zastavit jejich vylidňování.

Zpráva o stavu zemědělství 2016: rekordní produkce obilovin a mírný nárůst stavů skotu

V roce 2016 se českému zemědělství podařilo udržet růst a celková produkce zemědělského odvětví proti roku 2015 vzrostla o 2,1 %. Počasí bylo s výjimkou dubnových mrazů, které poškodily zejména sklizeň ovoce, příznivé a úroda většiny pěstovaných základních plodin byla velmi dobrá.

Lesům ČR v pololetí vzrostl zisk o 6,3 procenta na 2,88 mld. Kč

Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) v prvním pololetí vzrostl hrubý zisk meziročně o 6,3 procenta na 2,88 miliardy korun. Ve stejném období loňského roku podnik měl hrubý zisk 2,71 miliardy korun. Podniku také za prvních šest měsíců letošního roku o několik procent vzrostly tržby i těžba dřeva.

Znečištění podzemních vod se loni zhoršilo, je to i kvůli řepce

Jakost podzemních vod se loni oproti předchozím letům zhoršila, nadlimitní hodnoty některé ze sledovaných látek odborníci naměřili u 86,8 procenta sledovaných vrtů a pramenů. Jednou z příčin je i pěstování řepky a kukuřice, ke kterému se používají takové druhy pesticidů, které do podzemních vod proniknou snáz než ty spojené s pěstováním obilnin.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info