Souhrn událostí uplynulého dne – 24.8. 2017

Vinařský fond podpoří kampaní povinné značení domácích vín

Vinařský fond, který je marketingovou organizací českých a moravských vinařů, připravuje kampaň na podporu větší známosti povinného značení domácích vín trikolórou. Vytvoření kampaně stálo zhruba tři miliony korun, za její mediální nasazení fond zaplatí asi 5,5 milionu korun.

Ruská Federace zavedla nové fytosanitární podmínky

V souvislosti se sjednocením fytosanitárních podmínek v rámci Eurasijské ekonomické unie (EAEU) sdružující Bělorusko, Ruskou federaci, Kazachstán, Arménii a Kyrgyzstán zavedly uvedené země od 1. 7. 2017, na základě rozhodnutí EAEU č. 157, nové fytosanitární podmínky pro dovoz regulovaných komodit a karanténních objektů.

Ministr zemědělství: Země živitelka je místem, kde se návštěvníci mohou přesvědčit, jak důležitým oborem zemědělství je

V expozici o rozloze sto metrů čtverečních se mohou návštěvníci výstavy Země živitelka seznámit s činností Ministerstva zemědělství (MZe). Již 44. ročník největší tuzemské výstavy zaměřené na zemědělství a venkov dnes v Českých Budějovicích zahájil spolu s vedoucími představiteli České republiky ministr zemědělství Marian Jurečka.

Veterina v Pohořelicích odstranila kvůli salmonele 28.000 slepic

Veterináři kvůli salmonele zlikvidovali v chovu firmy AG Maiwald v Pohořelicích už 28.000 slepic, utratit jich musejí 65.000. Novinářům to dnes řekl Ctirad Zabloudil, vedoucí pohotovostního střediska pro mimořádné situace ze Státní veterinární správy. Slepice se likvidují v kontejnerech za pomoci plynu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info