Souhrn událostí uplynulého dne 31.8. 2017

Sucho se loni stalo nejvýznamnější abiotickou příčinou poškození lesních dřevin

Větru, jakožto nejdominantnější příčině poškození lesů, vzalo loni vítr z plachet sucho. Lesní ochranná služba VÚLHM eviduje podle došlých hlášení vlastníků a správců lesa 55,2 % podílu poškození porostů suchem

Ostrava chce vyhodnotit opatření proti klíněnce

Ostrava chce na podzim vyhodnotit efekt speciálního ošetření proti klíněnce jírovcové, která na území města ohrožuje kaštany. Za jejich ošetření, které začalo na jaře, zaplatilo město téměř 1,65 milionu korun bez DPH, řekl včera novinářům primátor Tomáš Macura (ANO).

Firma Danone si do Ruska doveze pět tisíc krav s cílem zajištění dodávek mléka

Vzhledem k celosvětově rostoucím cenám mléka a v souvislosti s potravinářským embargem, kvůli kterému se nemůže vozit mléko a mléčné produkty mj. z EU do Ruska, se francouzská firma Danone rozhodla o vlastní zajištění dodávek mléka pro své výrobky na ruském trhu.

V České republice byl poprvé v letošním roce potvrzen výskyt parazita svalovce u divokého prasete

V České republice byla v tomto týdnu poprvé v letošním roce potvrzena přítomnost nebezpečného parazita svalovce (trichinella) u uloveného divokého prasete v Libereckém kraji. Tělo nakaženého zvířete bude zlikvidováno. Přítomnost trichinel u divočáka byla v tuzemsku zjištěna naposledy loni v prosinci.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info