Souhrn událostí uplynulého dne – 5.9.2017

Pravidla používání přípravků na ochranu rostlin se zpřísní

Používání přípravků na ochranu rostlin zřejmě bude mít přísnější pravidla. Omezit nepovolené nebo falšované přípravky pomocí sankcí a registrací má novela, kterou dnes podepsal prezident Miloš Zeman. Až na šest milionů korun norma zvyšuje pokuty za zavlečení škodlivých rostlin do Česka.

Výrobce stáhl z prodeje sušenky Zlaté věnečky, mohou obsahovat jedovatý pesticid

Výrobce cukrovinek společnost Mondelez stáhl z obchodů v Česku i na Slovensku šest šarží sušenek Zlaté věnečky. Mohl by v nich být jedovatý pesticid fipronil, který se našel v mnoha evropských státech ve vejcích. Jeho koncentrace v sušenkách by ale měla být nízká.

Plzeňský Prazdroj zdraží pivo v lahvích a plechovkách. Cenu čepovaného ale nemění

Plzeňský Prazdroj od 1. října zvýší ceny lahvového a plechovkového piva v průměru o 3,1 procenta. Zdražení se týká všech značek - Pilsner Urquellu, Gambrinusu, Radegastu i Velkopopovického Kozla. Čepovaná piva pro hospody a restaurace nezdraží.

Hnutí ANO navrhuje sloučit ministerstvo životního prostředí se zemědělstvím, ochránci přírody před tím varují

Nápad převést rezort ministerstva životního prostředí pod ministerstvo zemědělství představilo hnutí ANO o víkendu ve svém předvolebním programu. Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) tuto myšlenku podporuje. Ekologické organizace jsou naopak proti.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info