Souhrn událostí uplynulého dne 19. 9. 2017

Kontakt spotřebitele s výrobcem předčí i nejdražší marketingové kampaně

Hlavní poslání projektu Asociace soukromého zemědělství „Dobré a poctivé z pole na talíř“ - představit rodinné farmy v roli výrobců a dodavatelů kvalitních, čerstvých a zdravých potravin - se bohatě naplnilo i na poslední letošní akci určené široké veřejnosti.

Vědci z UHK představili potravinové doplňky vyrobené z lupiny

Vědci z Univerzity Hradec Králové (UHK) dnes představili dva potravinové doplňky vyrobené hydrolýzou z mouky rostliny lupina bílá, neboli vlčí bob. Univerzita ve spolupráci s Centrem transferu biomedicínských technologií již zahájila jednání o prodeji patentované technologie na výrobu produktů z lupiny firmám.

Divočáci škodí v kukuřici, ven se je ale vyhnat nedaří

Škody páchané na polích divokými prasaty dělají hlavu zemědělcům i myslivcům na Žďársku. Zatímco zemědělci láteří nad rozrytými řádky brambor a zkonzumovanou nebo poválenou kukuřicí či obilím, myslivecké spolky zase mají obavy z požadovaných náhrad škod.

Cukrovarům klesne administrativa, schválila vláda

Od října se sníží administrativní zátěž pro cukrovary, nebudou muset dávat tolik informací Evropské komisi jako doposud. O změně vládního nařízení dnes rozhodla vláda, sdělil ČTK její mluvčí Martin Ayrer. Stát se tak připravuje na konec cukerných kvót, který v Evropské unii přijde od října.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info