Souhrn událostí uplynulého dne 21. 9. 2017

„Lékařem či veterinářem“ snadno a rychle. A co dál?

Nejen nedávná novela Veterinárního zákona rozčeřila stojaté vody. V návrhu její prováděcí vyhlášky č. 342 je přehršel kuriózních formulací, které by měly umožňovat, aby laici, po absolvování 10hodinového teoretického kurzu, mohli vykonávat odbornou veterinární činnost.

Nový standard zaručí, že krmivo pro dojnice není geneticky modifikované. Mlékařům to pomůže s vývozem

Spolek pro komodity a krmiva dnes za přítomnosti zástupců Ministerstva zemědělství (MZe) vyhlásil Standard pro výrobu a produkty „bez genetické modifikace“. Dokument reaguje na vznikající poptávku části českých mlékáren po takto certifikovaném mléku a produktech.

Monitorovací plochy slouží ke kontrole zdravotního stavu lesa

K preventivním lékařským prohlídkám by se dalo přirovnat pravidelné monitorování konkrétních lesních ploch. Díky této kontrole lze získat cenné informace o příčinách a důsledcích poškození lesa a míře defoliace (odlistění), způsobené především znečištěním ovzduší.

Dub červený: dříve nadějná dřevina, nyní spíše invazní druh

Dub červený (Quercus rubra L.) patří k nejvýznamnějším introdukovaným dřevinám v Evropě. Naši předci jej vysazovali do zahrad a parků a záhy zdomácněl i v lesích. Dosud chyběla širší analýza, jak si dub červený stojí ve středoevropských podmínkách z hlediska produkce a také vlivu na lesní stanoviště.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info