Souhrn událostí uplynulých dní – 22. – 24. 9. 2017

Veterináři kontrolovali "české" potraviny, u dvacetiny byla chyba

Veterináři letos od začátku roku do konce srpna zkontrolovali 200 potravinářských výrobků, které jejich výrobci dobrovolně označili logem Česká potravina. U devíti z nich našli chybu, sdělil dnes ČTK zástupce tiskového mluvčího Státní veterinární správy (SVS) Petr Majer bez dalších podrobností.

Konec kvót na cukr - hrozba, nebo příležitost pro naše cukrovary?

Cukrovary patři k České republice již nejméně 200 let. Ovšem za posledních 30 let se pole osázená cukrovou řepou zmenšila na polovinu. Od 1. října přestávají platit kvóty EU na výrobu cukru. Jedná se o hrozbu, či příležitost pro naše cukrovary? Může cukr potkat osud másla? A kolik se v ČR vyrobí cukru? Jsme soběstační?

Letošní sklizeň hroznů bude podle odhadů lepší než loňská

Letošní sklizeň hroznů bude podle prvních odhadů vinařů lepší než loňská. Platí to i přes jarní mrazy, které zasáhly vinice na jižní Moravě. Svaz vinařů odhaduje, že vinaři letos sklidí hrozny, z kterých udělají 580.000 hektolitrů vína, což je o 15.000 více než loni.

Zájem o studium zemědělské školy kolísá, chybí zahradníci

Značně kolísavý je zájem absolventů základních škol o studium na Střední zemědělské a zahradnické škole v Olomouci, která nabízí čtyřleté obory s maturitou i tříleté obory s výučním listem.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info