Konec září s teplotami přes 20 stupňů. Prodloužený víkend potěší babím létem

22. září sice skončilo astronomické léto a nastal čas podzimní, malou ochutnávku teplých dnů ale můžeme ještě očekávat v tomto týdnu. Teploty budou postupně růst, už v úterý by se měly pohybovat mezi 16 a 20 stupni, v dalších dnech se pak ještě o něco oteplí.

„Můžeme se dočkat až 22 stupňů a to zejména ve středu a ve čtvrtek,“ předesílá meteoroložka České televize Zuzana Krejčová. Podle ní už v úterý budou teploty dosahovat někde až ke dvacítce, ještě ale můžeme čekat převážně zataženou oblohu a místy dešťové kapky.

Postupně se ale obloha vyjasní a ve středu už by mělo být povětšinou polojasno. „Ve čtvrtek také budou teploty až k dvaadvaceti stupňům, převážně polojasná obloha, odpoledne zejména v Čechách může být až oblačno,“ říká meteoroložka s tím, že každé ráno je třeba počítat s mlhami.

Protože se řada lidí chystá díky čtvrtečnímu státnímu svátku prodloužit si víkend o páteční volno, mohou se těšit na teplé počasí převážně bez deště až do soboty. „V neděli už bude postupně přeháněk přibývat. Teplotně půjdeme pomaličku dolů. V sobotu ještě kolem 19 stupňů, ale v neděli už kolem 17 stupňů,“ avizuje Krejčová.

 

Autor: kul

Zdroj: ČT24

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info