Souhrn událostí uplynulých dní – 27.9. – 28.9.2017

Úroda chmele letos přesáhne 6000 tun, odhaduje šéf chmelařů

Úroda chmele letos přesáhne 6000 tun, bude tak průměrná. Meziročně jde o snížení o více než 15 procent, uvedl dnes Zdeněk Rosa, předseda představenstva žateckého družstva Chmelařství, které hospodaří na většině českých chmelnic. Loni chmelaři sklidili rekordních 7712 tun.

Řehounek: Někteří těžaři už vědí, že do řádků vysázené borovice nejsou tou nejlepší rekultivací

V rekultivační praxi se rozlišuje technická rekultivace, která zahrnuje úklid a mechanickou přípravu terénu, a biologická rekultivace, což je třeba osetí travní směsí nebo vysázení stromků. Když mluví o technické rekultivaci biolog, obvykle tím myslí proces, který vede ke vzniku borové plantáže nebo louky oseté komerční travní směsí.

Úroda zemědělských plodin na Slovensku letos klesne. Nejvíc u kukuřice

Úroda většiny hlavních zemědělských plodin na Slovensku bude letos oproti loňsku nižší. Vyplývá to z odhadu slovenského statistického úřadu. Největšího výpadku dosáhne sklizeň kukuřice, přibližně na úrovni minulého roku se udrží úroda brambor. Farmáři již dříve upozornili, že úrodu ovlivní kromě jiného sucho.

Stát letos vyjednal 13 osvědčení pro vývoz živočišných produktů

Veterináři letos vyjednali nebo aktualizovali 13 osvědčení, díky kterým se můžou živočišné produkty z tuzemska vyvážet do dalších zemí mimo Evropskou unii. Jde například o krmiva pro zvířata do Indie nebo do Tuniska, možnost vývozu mléčných výrobků do Koreje, plemenný skot do Turecka nebo o mléčné výrobky do Peru.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info