Lesní bar z Jeseníků ovládl prestižní anketu
16.10.2017 | Krajský úřad Olomouckého kraje
Arcibiskupský palác v Olomouci byl ve čtvrtek 12. října dějištěm historického okamžiku. Vůbec poprvé zde Olomoucký kraj uděloval ceny cestovního ruchu. O jejich držitelích rozhodla veřejnost v internetové anketě, hlasující si mohli vybírat z pětadvaceti nominací v pěti kategoriích. Absolutním vítězem s největším počtem hlasů a zároveň jedničkou v oblasti turistických cílů se stal Lesní bar v Horní Lipové.
„Cena je pro nás signálem, že něco děláme dobře. Touto cestou chceme všem našim příznivcům moc poděkovat,“ řekla za lesní bar Zuzana Pavlíčková.
Téměř dva týdny hodnotili lidé prostřednictvím webových stránek www.cenykraje.cz to, jaké zařízení poskytuje v regionu nejlepší gastronomické služby, kde jsou prvotřídní podmínky k rekreaci, jaký je nejoblíbenější turistický cíl nebo mohli dát hlas vydařené akci či ubytovacímu zařízení.
„Je to pro nás vyznamenání. S manželkou to všechno děláme srdcem a bereme to jako poslání. Taková cena pak zahřeje,“ svěřil se Josef Sekula, majitel oceněné restaurace Kovárna.
„Cenami v oblasti cestovního ruchu jsme chtěli hlavně poděkovat lidem, kteří se o rozvoj turistiky v regionu zasloužili, a kteří často stojí v pozadí úspěšných akcí a projektů,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.
Ocenění si v prvním ročníku ankety kromě zmiňovaného lesního baru a restaurace Kovárna převzaly také Termály Losiny, setkání uměleckých kovářů Hefaiston a sanatorium Priessnitz v Jeseníku. Zvláštní cenu hejtmana Osobnost cestovního ruchu obdržel Pavel Horník, zakladatel a tvůrce Rychlebských stezek.
Absolutním vítězem s největším počtem hlasů je Lesní bar Horní Lipová
Cenu hejtmana Olomouckého kraje – Osobnost cestovního ruchu – získal pan Pavel Horník, zakladatel a tvůrce Rychlebských stezek
Další články v kategorii
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)

Tweet



