Souhrn událostí uplynulého dne – 16.10.2017

Změny v registru přípravků na ochranu lesa je nutno sledovat

Praktická ochrana lesa je úzce spjata s používáním přípravků na ochranu rostlin. Bez jejich nasazení je eliminace škod v lesích v současné době nemyslitelná, neboť mechanické metody nemohou vše obsáhnout a biologické metody jsou prakticky nepoužitelné.

ASZ znovu odmítla předkupní právo pro zemědělce

Asociace soukromého zemědělství dnes znovu odmítla snahy ministerstva zemědělství na vytvoření předkupního práva pro zemědělce, kteří na daných pozemcích hospodaří. Předseda asociace Josef Stehlík to uvedl na tiskové konferenci. Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) dlouhodobě říká, že předkupní právo zavádět nechce.

Sklizeň obilí je o 15,2 pct nižší než loni, méně je i řepky

Letošní sklizeň obilovin je o 15,2 procenta nižší než loni. Včetně kukuřice na zrno se očekává úroda 7,274 milionu tun obilovin. Vyplývá to z odhadu, který podle stavu k 15. září zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Meziročně nižší je i úroda řepky a brambor, cukrovky se sklidí téměř stejné množství jako v loňském roce.

Vejce s nízkou koncentrací fipronilu byla z Polska, zjistili veterináři. Žádná pokuta ale nepadla

Deník Blesk v pátek poukázal na podezřelá vejce, která dle testu vaječných pomazánek překročila povolené hodnoty fipronilu. To vzápětí vyvrátila Státní veterinární správa. Vejce pocházela z Polska.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info