Souhrn událostí uplynulého dne – 18.10.201

Léto uprostřed podzimu vrcholí. Teplotní rekordy neodolaly na polovině stanic

Teplotní rekordy padaly i v úterý. Historická maxima pro 17. říjen přepisovali na více než polovině meteorologických stanic. Na pěti z nich dokonce bylo přes 25 stupňů Celsia, byť ne o mnoho. Vůbec nejvyšší naměřená hodnota činila v úterý 25,6 stupně – tak teplo bylo v Javorníku.

Krkonoše, království lavin a botanických klenotů

Drsná vysokohorská krkonošská krajina naučila v minulosti místní obyvatele využívat vše, co jim poskytovala. A tak snad nikde jinde byste nenašli tolik bylinkářů, kolik jich kdy žilo právě v Krkonoších.

SVS dnes proškolila policejní odstřelovače o africkém moru prasat. Policisté večer začnou na Zlínsku lovit divočáky

Státní veterinární správa (SVS) s Ministerstvem zemědělství (MZe) dnes v Holešově proškolila na dvě desítky policejních odstřelovačů o problematice afrického moru prasat. Počínaje dnešním večerem pomohou na základě usnesení vlády policisté úředním veterinářům a myslivcům s odstřelem divokých prasat.

Mezi speciály soutěžilo rekordních 42 značek, vyhrál Primátor

Do osmého ročníku soutěže speciálních piv Cerevisia specialias - Pivní speciál roku pivovary přihlásily rekordních 42 značek. Loni jich bylo 37. Počet zapojených výrobců meziročně stoupl o dva na 14. Na dnešní tiskové konferenci to sdělili organizátoři soutěže.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info