28. října i o dalších státních svátcích můžete do Národního zemědělského muzea zdarma

Nevíte kam vyrazit o podzimních prázdninách? V sobotu 28. října mají nejenděti, ale tentokrát i rodiče a všechny další dospělé osoby vstup do většinypoboček Národního zemědělského muzea zdarma.

Například v Čáslavi mají návštěvníci možnost vidět prezentaci historické i současné technikypoužívané v zemědělství. Unikátní sbírka traktorů a historických oradel patří mezinejvýznamnější a největší podobné sbírky v Evropě. Na zámku Kačina, který patřík nejhodnotnějším empírovým stavbám v České republice, je možné navštívit prohlídkovýokruh věnovaný historii českého a moravského venkova a historii stravování, výjimečně budezdarma přístupný i skleník. Lovecké muzeum na Ohradě patří mezi naše nejstarší muzeavůbec a v sousedství se také nachází zoologická zahrada. Expozice se kromě myslivosti věnuje i rybářství a sokolnictví. Pražskou pobočku Národního zemědělského muzea je možnénavštívit celoročně, mezi nejnovější výstavy patří i vizuálně atraktivní Dělat les, velkýmtahákem je i nově otevřená expozice Gastronomie. „V měsících říjnu a listopadu majínávštěvníci poslední možnost vidět některé z výstav před ukončením návštěvní sezóny.Národní zemědělské muzeum Praha, muzeum Valtice, zámky Kačina a Ohrada alepřipravují zajímavý program také pro období adventu,“ dodává generální ředitel Národníhozemědělského muzea Milan Jan Půček.

Vstup do expozic Národního zemědělského muzea zdarma pro děti a mládež platí po celýrok, o státních svátcích také pro dospělé. Otevírací doba poboček Národního zemědělského muzea o nadcházejících státních svátcích:

zámek Kačina – muzeum českého venkova28. 10. otevřeno 9 – 17 hodin17. 11. zavřeno

Valtice – muzeum vinařství, zahradnictví a krajiny28. 10. otevřeno 9 – 17 hodin17. 11. otevřeno 10 – 14 hodin

zámek Ohrada – muzeum lesnictví, myslivosti a rybářství28. 10. otevřeno 9 – 16:30 hodinVstup zdarma se nevztahuje na pobočku Ohrada, jejíž vstupné je sloučeno se vstupným ZOO Hluboká nad Vltavou.

Čáslav – muzeum zemědělské techniky28. 10. otevřeno 9 – 17 hodin

Praha – příběh zemědělstvíOtevřeno celoročně úterý až neděle 9 – 17 hodin

Národní zemědělské muzeum je státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvemzemědělství. Zabývá se zejména tematikou zemědělství, lesnictví, myslivosti, rybářství,zahradnictví, potravinářství, zpracování zemědělských produktů, vývoje venkovaa kulturní krajiny. NZM má kromě budovy v Praze 7 na Letné také další čtyři pobočky ̶Čáslav, zámek Kačina, zámek Ohrada a Valtice. Jednotlivé pobočky Národníhozemědělského muzea jsou zaměřeny tak, aby svou vědecko-výzkumnou, akvizičnía prezentační činností komplexně pokrývaly zemědělství a jeho příslušné obory.

 

Více na www.nzm.cz

Lenka Martinková

Národní zemědělské muzeum

Tel.: 773 451 012

lenka.martinkova@nzm.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info