Vyšlo v Agrobázi: Ekologické vinohradnictví v ČR – perspektivní obor na evropské úrovni
26.10.2017 | pro-bio.cz
Stále více pěstitelů spatřuje v přechodu na ekologické vinohradnictví svoji konkurenční výhodu. Z původních 17 ha v roce 2000 vzrostla výměra vinic v EZ v ČR na téměř 900 ha. S podílem 5 % vinic v režimu EZ se řadíme do první desítky zemí EU. Proč vinaři přecházejí na ekologické vinohradnictví? Jaká je produkce a uplatnění bio hroznů českých ekofarem? Jaké jsou hlavní rozdíly mezi EZ a konvencí?
Celé znění článku si můžete přečíst zde – https://aa.ecn.cz/img_upload/8d8825f1d3b154e160e6e5c97cf9b8b3/agrobase1706.pdf
Zdroj: ČTPEZ – Česká technologická platforma pro ekologické zemědělství
Další články v kategorii
- Řečtí zemědělci se po vánoční pauze vrací k blokádám silnic a přechodů (28.12.2025)
- Česko chce flexibilitu v zemědělské politice. Může to být ale dvojsečné (27.12.2025)
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)

Tweet



