Souhrn událostí uplynulého dne 26. 10. 2017

Cena jablek vystoupila do závratných výšin, na vině jsou jarní mrazy v Evropě

Ceny jablek v českých obchodech jsou pro nynější období jedny z nejvyšších v historii. Kilogram jablek se nyní prodává nejčastěji mezi 30 až 40 korunami za kilogram.

Marlenka vyhrála v Turecku spor o dorty v prášku s Dr. Oetkerem

Společnost Marlenka, která ve Frýdku-Místku vyrábí medové dorty, vyhrála právní spor se světovým potravinářským koncernem Dr. Oetker, jenž v Turecku prodával pod značkou Marlenka dorty v prášku. Marlenka zhruba po roce dosáhla tento měsíc toho, že Dr. Oetker všechny výrobky z obchodů stáhl a zároveň zaplatil pokutu.

Samec losa evropského vzbudil rozruch na střední Moravě

Na střední Moravě se pohybuje asi tříletý samec losa evropského. Přesunul se tam z východních Čech, kde byl spatřen v první polovině října. Pohyboval se nejdřív pravděpodobně jihovýchodním směrem, nyní jako by se toulal v kruhu.

Vyšlo v Agrobázi: Ekologické vinohradnictví v ČR – perspektivní obor na evropské úrovni

Stále více pěstitelů spatřuje v přechodu na ekologické vinohradnictví svoji konkurenční výhodu. Z původních 17 ha v roce 2000 vzrostla výměra vinic v EZ v ČR na téměř 900 ha. S podílem 5 % vinic v režimu EZ se řadíme do první desítky zemí EU. Proč vinaři přecházejí na ekologické vinohradnictví?

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info