NA NÁRODNÍM INFORMAČNÍM DNU SE DEBATOVALO O NOVÝCH VÝZVÁCH V PROGRAMU HORIZONT 2020

O nových výzvách v programu Horizont 2020 v oblasti Life Sciences (věd o živé přírodě) informovali zástupci Evropské komise v Praze na Národním informačním dnu, který se konal 18. října na České zemědělské univerzitě v Praze (ČZU).

Zástupci Generálního ředitelství AGRI Marc Duponcel a Generálního ředitelství pro výzkum, vývoj a inovace Jean-François Hulot představili výzvy v oblastech bezpečnosti potravin, udržitelného zemědělství a bioekonomiky a pak v oblasti ochrany životního prostředí.

Na Národním informačním dnu byly dále představeny iniciativy pro podporu mezinárodních projektů ze strany Ministerstva zemědělství. Zástupci technologického centra AVČR shrnuli dosavadní úspěšnost českých vědeckých týmů v programu H2020. Možnosti, jak usnadnit zapojení českých týmů prezentovali úspěšná řešitelka, projektová konzultantka a vedoucí české styčné kanceláře v Bruselu. 

Celodenního programu se zúčastnilo přes sto odborníků z celé České republiky. Prezentace jsou ke stažení na research.czu.cz.

Národní informační den se konal na ČZU po třetí, je organizován vždy před vyhlášením výzev na další dvouleté období. ČZU jej organizuje ve spolupráci s Technologickém centrem AVČR. Obdobné akce za účasti evropských zástupců se konají pouze jedenkrát v každé evropské zemi.

_______________________________________________________________________

Česká zemědělská univerzita

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě více než stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství a lesnictví, ekologie a životního prostředí, technologií a techniky, ekonomie a managementu. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím, včetně školních podniků, umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu, včetně zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku. V roce 2015 ČZU po druhé uspěla v soutěži Českých 100 nejlepších. V roce 2017 se umístila na šestém místě z českých univerzit v prestižním mezinárodním žebříčku Times Higher Education.

 

Kontakt pro novináře:  

Mgr. Josef Beránek,

tiskový mluvčí ČZU,

+420 774 557 699; 

tiskove@czu.cz;

www.czu.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info