Souhrn událostí uplynulých dní – 10.-12.11.2017

Za škody po vlcích a vydrách hradecký kraj vyplatil 261.000 Kč 

Královéhradecký kraj vyplatil letos zatím devíti chovatelům celkem 261.000 korun za škody způsobené vlky a vydrami. Poslední trojice dostala peníze v těchto dnech poté, co je uvolnilo na krajský účet ministerstvo financí a celkem si rozdělí 150.000 korun. ČTK o tom informoval Jiří Klemt z krajského úřadu.

V Praze nabízel prodejce med od Pošumavských včeliček z Číny

Veterináři při kontrole na farmářském trhu na Kubánském náměstí v Praze 10 zjistili nevyhovující med od výrobce Pošumavské včeličky. Pylová zrna akátového medu s deklarovaným původem z České republiky byla totiž z Číny.

Ministr zemědělství Jurečka: S africkým morem prasat úspěšně bojujeme, naše postupy jsme představili dalším státům

Dvě desítky zahraničních delegací se dnes sešly na mezinárodní konferenci k africkému moru prasat (AMP) na Ministerstvu zemědělství v Praze. Akce se zúčastnil také komisař Evropské komise pro zdraví a bezpečnost potravin Vytenis Andriukaitis.

Dětem v jídelnách nechutná. Třetina školáků tam vůbec nejí, uvádí studie

Studie školní inspekce, kterou má MF DNES k dispozici, ukázala, že přibývá dětí, které neobědvají ve školních jídelnách. Podle analýzy jsou v první řadě na vině ekonomické důvody. Rodiče však tvrdí, že jejich dětem v jídelnách nechutná a často.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info