Aktualizace databáze býků a webKUMP

Rok co rok je do plemenitby vybráno několik stovek nových býků. Nejlepší plemeníky se snažíme fotit a od roku 2010 jejich snímky publikujeme ve zpravodaji a také ve fotogalerii na svazovém webu. Aby fotky z výběrů, ale i z výstav, našly další využití a neskončily pouze v archivu, provázali jsme je s databází býků na adrese db.cschms.cz. Až tedy budete příště hledat býka v databázi býků, naleznete zde i jeho fotku. Kromě tohoto nám systém samozřejmě umožňuje nahrát k jednotlivým býkům i jiné fotky, které doposud na našem webu publikovány nejsou.

Tato možnost je otevřena všem – chovatelům i plemenářským firmám nabízejícím inseminační dávky. Systém umožňuje nahrát i více než jednu fotku, o čemž se můžete přesvědčit již nyní například u šampiónů z různých výstav - ti zde mají publikovánu fotku z výběrů i z výstavy.

Pokud fotka býka na jeho kartě chybí a máte ji, stačí, když nám ji zašlete a my ji do databáze nahrajeme. Nezapomeňte pouze uvést státní registr býka, případně jeho jméno a uznáte-li za vhodné, tak i další podrobnosti k fotce (rok pořízení atd.). Těšíme se na vaše snímky a budeme rádi pokud nám svazový web pomůžete spoluvytvářet.

 

Autor: Kamil Malát

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info