Souhrn událostí uplynulého dne – 20.11.2017

Záchrana banánů. Díky genetické úpravě jsou odolné proti plísni, která je mohla zničit

Banány po celém světě jsou ohrožené plísní, proti níž zatím nebylo obrany. Teď se australským expertům povedlo banány geneticky změnit, aby měly vůbec šanci.

České máslo je kvalitnější než to německé, ukázal test

Odborný magazín dTest nechal v laboratoři otestovat celkem 20 různých másel, přičemž 18 vzorků pocházelo z českých regálů a zbylé dva výrobky z německého trhu pro srovnání. Dobrou zprávou je, že si máslo z českých mlékáren zachovalo svou kvalitu i po zdražení, to se o německých říci nedá.

Vlci z Broumovska loví na stále větším území. Stát chystá dotace na ploty či hlídače stád

Chovatelé ovcí na Broumovsku sledují s obavami rozrůstající se smečku vlků. Ta loví na stále větším území i díky tomu, že jí v české krajině chybí přirozený predátor. Jenže finanční náhrady od státu nepokryjí chovatelům způsobené škody. Stát proto pro chovatele připravuje dotace, od letošního prosince budou moci žádat o peníze na ploty, ovčácké psy i hlídače stád.

Pražští lesníci prodávají vánoční jedličky v květináčích

Od minulého týdne dne si mohou Pražané koupit vánoční jedličku v květináči. Příspěvková organizace Lesy hlavního města připravila celkem 250 stromků jedle bělokoré, které budou na jaře vhodné k vysazení do zahrady nebo lesa. ČTK o tom informovala tisková mluvčí organizace Petra Fišerová.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info