Souhrn událostí uplynulého dne 30. 11. 2017

Ministr zemědělství Jurečka: Dostihový sport v Chuchli bude zachován, stát pozemky nerozprodá

Ministr zemědělství Marian Jurečka rozhodl, že pozemky Dostihového závodiště Praha, státního podniku v likvidaci, nebudou prodány a stát si je ponechá. S ohledem na rozsah areálu se Ministerstvo zemědělství v pozici zakladatele rozhodlo pro řešení, které umožní zachovat pořádání koňských dostihů.

TZ Ministerstvo zemědělství chce v ČR snižovat používání glyfosátu, zvažuje zákaz neprofesionálního používání i předsklizňové aplikace

Pětileté prodloužení licence glyfosátu v pondělí odhlasovali zástupci členských zemí EU v Odvolacím výboru Evropské komise. Ministerstvo zemědělství (MZe) připravuje návrhy na omezení použití této účinné látky. V současnosti analyzuje možnosti, jaké může v rámci evropských pravidel využít.

Rybám letos škodili predátoři i nedostatek vody. Kapři na Vánoce ale budou

V Česku je nejvyšší spotřeba ryb v období Vánoc. V listopadu finišují výlovy rybníků, které korunují celoroční i několikaletou práci rybářů. Ti se letos potýkali s nedostatkem vody, suchem, i predátory.

Obchodníci začínají prodávat stromky, mají stát stejně jako loni

Před obchodními řetězci se začaly prodávat vánoční stromky. Podle vyjádření obchodníků by měly většinou stát stejně jako loni, tedy od 300 do 900 Kč. Některé prémiové kusy budou ale i za 1400 korun, zákazníci si také mohou lokálně připlatit více za stromky vyšší než dva metry.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info