Souhrn událostí uplynulých dní 15. – 17.12. 2017

Test českého vánočního pečiva: máslem šetří, je suché i polystyrénové

Víte, jaký je rozdíl mezi českou a francouzskou vánočkou? Česká vzala máslo velkou oklikou. Rozdíly v přípravě vánočního pečiva ukázal Test MF DNES. Zatímco Francouzi zadělávají vánočku z půl kila másla a také Němci na svou štolu nešetří tukem. Ale sladké pečivo z českých obchodů je spíš „dietní“.

Výbor podpořil rozpočet SZIF, bude mít 34,6 miliardy korun

Sněmovní zemědělský výbor doporučil Sněmovně schválit bez připomínek rozpočet Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) na příští rok. Fond bude mít na výdaje 34,6 miliardy korun, což je proti letošku zhruba o 3,4 miliardy korun méně.

Hamé zpracovává v Kunovicích zelí tradičně, tedy šlapáním

Potravinářská společnost Hamé ve svém kunovickém závodě zpracovává zelí tradičním způsobem, tedy šlapáním. Letošní sezona začala v polovině září, podobně, jako v předchozích letech. Hamé v Kunovicích každoročně zpracuje přes 1000 tun kysaného zelí.

Lidl u nás prodává stejné zboží dráž než v Německu, stěžují si do Bruselu Poláci. Víc platí i Češi

Obchodní řetězec Lidl prodává v Polsku potraviny dráž než v Německu. Europoslanec Kosma Złotowski se proto obrátil na Evropskou komisi, aby situaci řešila. Podle Potravinářské komory ČR se jedná se o běžnou praktiku i v Česku.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info