Souhrn událostí uplynulého dne – 20.12.2017

Víno ke kaprovi s bramborovým salátem? Sáhněte po tom nejsušším

Je to otázka, která se každoročně opakuje. Co pít ke štědrovečerní večeři? Pivo, ač se ke smaženému kaprovi dobře hodí, není dostatečně sváteční, a mnozí tak sahají spíše po vínu. A co při dalších svátcích? Podle someliérů je jen málo těch, kteří si k typicky těžkým jídlům nakonec vyberou správné víno.

Vánoční dárek: Evropa chce vyšší recyklaci odpadů. Bude závazná i pro Českou republiku

Zástupci Evropského parlamentu, Rady Evropské unie a Evropské komise (evropský trialog) se předběžně dohodli na znění Balíčku pro oběhové hospodářství - progresivní změně šesti odpadových směrnic Evropské unie. Recyklace komunálních odpadů se má do roku 2035 povinně zvýšit.

Svobodu kaprům nevracejte

Vánoční nálada u mnoha lidí navozuje touhu vrátit vánočnímu kaprovi život a místo na pekáč jej odnést k řece či rybníku a vypustit jej na svobodu. Jenže takto znovunabytou svobodu si kapr dlouho neužije. Kvůli vysílení a spotřebování zásobních látek při pobytu v rybářských sádkách nemá kapr dostatek sil k přežití zimy.

Výrobce polévek Campbell koupí za 4,87 mld. USD Snyder's-Lance

Americký výrobce polévek Campbell Soup koupí za 4,87 miliardy USD (106 miliard Kč) výrobce lehkého občerstvení Snyder's-Lance. Firma tak posiluje v oblasti nabídky lehkého občerstvení, jako smažených brambůrek a popcornu, v době, kdy prodej polévek klesá, píše agentura Reuters.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info