Souhrn událostí uplynulých dní – 29.12.2017 – 1.1.2018

Za ovce roztrhané vlky zaplatí Liberecký kraj dalších 16.000 Kč

Dalších 16.000 korun vyplatí Liberecký kraj chovateli na Českolipsku za ovce, které roztrhali vlci. Farmář v Provodíně přišel v polovině září o tři dospělé ovce a jehně v uzavřeném areálu. Není to letos poprvé, už v srpnu odškodnil kraj chovatele na Frýdlantsku.

Spotřeba sektů v České republice dlouhodobě roste

Spotřeba sektů v České republice dlouhodobě roste, průměrně vypijí Češi přibližně dvě lahve na osobu ročně. Výroba sektů je pomyslným vrcholem vinařského umění, a proto čím dál více vinařů zařazuje sekty do své nabídky, byť z pohledu prodeje jde spíše o okrajovou záležitost.

Testování pseudovztekliny u divočáků skončí na konci roku

Poslední den letošního roku skončí monitoring výskytu takzvané Aujeszkyho choroby, které se také říká pseudovzteklina, u ulovených divokých prasat. Stát už od Nového roku nebude proplácet myslivcům 1000 korun za zastřelené zvíře, z něhož zaslali vzorky na vyšetření této nemoci.

Češi si na Vánoce dopřávají, mnoho jídla i pití však skončí v odpadcích

Češi si chtějí vánoční svátky užít. Stoly se ve většině domácnostech často doslova prohýbají pod jídlem a pitím. Lidé nelitují peněz, které musí na nákup různých druhů vybraných lahůdek a luxusních dobrot vydat. Během roku si je totiž běžně nedopřávají.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info