Souhrn událostí uplynulého dne 3. 1. 2018

Archeologové našli stopy po nejstarších zemědělcích

Archeologové při záchranném průzkumu v Troubsku u Brna našli stopy po nejstarších zemědělcích ve střední Evropě. Odkryli pokračování osady nositelů kultury s lineární keramikou z počátku mladší doby kamenné. ČTK to řekl Michal Přichystal z Ústavu archeologické památkové péče Brno.

Nechcete kupovat potraviny s palmovým olejem? Pomůže vám aplikace pro chytré telefony

Aplikace pro mobilní telefony spotřebitelům usnadňuje nákup potravin, které neobsahuje palmový olej. Jeho zvýšená spotřeba stojí podle ochránců přírody za drancováním tropických pralesů. O vzniku aplikace informuje Koalice proti palmovému oleji.

Lesům České republiky klesl hrubý zisk. Státu odvedly nejméně peněz za poslední roky

Státnímu podniku Lesy České republiky za deset měsíců loňského roku klesl hrubý zisk meziročně o osm procent na 3,97 miliardy korun. Tržby za vlastní výrobky a služby podniku za leden až říjen 2017 vzrostly o jedno procento na 9,14 miliardy korun. Těžba dřeva vzrostla o čtyři procenta na 6,91 milionu metrů krychlových.

PŘEHLED: Kolik stojí chleba nebo máslo v ČR a SR? Srovnali jsme to

Pětadvacet let existují dva samostatné státy - Česká republika a Slovenská republika. Češi a Slováci se neustále přou, kdo na tehdejším rozchodu vydělal a kdo se dnes má lépe?

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info