Souhrn událostí uplynulého dne – 15.1.2018

Francouzští pekaři chtějí bagetu dostat na seznam UNESCO

Francouzská bageta by měla být zapsána na seznam nehmotného kulturního dědictví Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO), prohlásil Emmanuel Macron. Francouzský prezident tak podle serveru BBC podpořil snahu národní asociace francouzských pekařů. "Bagetu nám závidí celý svět," řekl Macron.

Metr cesty za 13 tisíc, hned vedle ale jen za 3 tisíce. NKÚ kritizuje dotace do lesnictví

Ministerstvo zemědělství chybovalo při rozdělování dotací na podporu lesnictví. Takový je závěr Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), který se zaměřil na program rozvoje venkova v letech 2011 až 2016. Stavěly se posedy, některé za 300 tisíc i více korun. Za opravu metru lesní cesty se platilo i 13 tisíc.

Vinařství Vinice Hnanice se dostalo na vrchol svých kapacit

Vinařství Vinice Hnanice se dostalo na vrchol svých současných kapacit. Loni naplnilo vínem přes 400.000 lahví, což je pro firmu nové maximum. V témže roce prodalo 310.000 lahví, které naplnilo o rok dříve.

Do medu z celého světa pronikly zbytky cizorodých látek

O tom, že med příznivě ovlivňuje lidské zdraví, pochybuje jen málokdo. Už delší dobu se ví, že hustá kapalina, vytvářená včelami medonosnými sběrem a zahušťováním sladkých šťáv, především nektaru, vykazuje antibakteriální účinky.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info