Souhrn událostí uplynulého dne – 16.1.2018

Rozbor SZPI potvrdil zakázaný pesticid propargit v jablkách z Polska

V rámci průběžných kontrol přítomnosti cizorodých látek v potravinách Potravinářská inspekce zjistila přítomnost zakázaného pesticidu propargit v šarži jablek červených Gloster, země původu: Polsko. Rozbor laboratoře SZPI potvrdil kontaminaci propargitem v koncentraci 0,043 mg/kg.

Z roztomilých hříbat nádherní hřebci – první čeští divocí koně z Exmooru vyráží chránit východočeské rezervace

Rezervaci divokých koní ve středočeských Milovicích již za pár dní opustí první transport deseti hřebců, kteří se zde v roce 2016 narodili. Jejich cílem jsou přírodně unikátní východočeské lokality – přírodní památka Na Plachtě v Hradci Králové a Ptačí park Josefovské louky u Jaroměře.

Prazdroj se od nového roku vaří už jen v Plzni. Japonci vycouvali z Ruska

Plzeňský Prazdroj po deseti letech ukončil licenční výrobu v ruské Kaluze. Rusko bylo druhou a nyní už poslední destinací, kde se plzeňský ležák na základě licence pro místní trh vyráběl, uvedly Lidové noviny. Každá lahev značky Pilsner Urquell, prodávaná doma i po světě, tak od ledna pochází z Plzně.

Výsledek zahraničního agrárního salda bude ještě horší, než svaz předpokládal

Loňské saldo agrárního zahraničního obchodu se opětovně zhoršilo. Z výsledku od ledna do listopadu 2017 vyplývá, že agrární záporné saldo dosáhlo -27,2 mld. Kč je o 7,5 mld. Kč vyšší, než bylo ve stejném období loňského roku.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info