SZIF začíná vydávat rozhodnutí na masná telata

Od pondělí 15. ledna začíná platební agentura Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) vydávat rozhodnutí na VCS - masná telata. Celkově je na tuto podporu určeno 630,7 milionu korun, částka bude rozdělena mezi 6.019 žadatelů, kteří si o ní požádali v rámci Jednotné žádosti 2017. Výše sazby je 8.560,25 Kč/VDJ (pozn. tele masného typu je prepočítáváno koeficientem 0,4, kterým je třeba výslednou sazbu upravit). 

Dobrovolná podpora vázaná na produkci (VCS) je zaměřena na citlivé sektory, které čelí nějakým obtížím, ale zároveň jsou velmi důležité z hospodářských, sociálních nebo jiných důvodů. Spadá sem také chov telete masného typu. O podporu si mohli požádat chovatelé, jejichž telata se v hospodářství narodila v období od 1. dubna 2016 do 31. března 2017. Žádat bylo možné na minimálně jedno tele.Pro výplatu podpory je nezbytné, aby rozhodnutí nabylo právní moci. Doporučujeme žadatelům, aby v rámci urychlení výplat využili možnosti vzdání se práva na odvolání. Díky tomuto kroku platbu zrychlí. Formulář "Prohlášení o vzdání se práva odvolání" (ke stažení ZDE - soubor pdf).

Tento formulář lze podat jedním z následujících způsobů: 

1. prostřednictvím Portálu farmáře 

2. přes datovou schránku

3. osobně na místně příslušném regionálním pracovišti SZIF 

4. poštou 

5. e-mailem, ale pouze s uznávaným elektronickým podpisem.

V případě dotazů se žadatelé mohou obrátit na infolinku SZIF prostřednictvím telefonního čísla: 222 871 871 nebo e-mailu: info@szif.cz.

Vladimíra Nováková tisková mluvčí SZIF

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info