Souhrn událostí uplynulého dne 18. 1. 2018

Lesy ČR chtějí přitáhnout lidi do oboru, učňům dají stipendia

Státní podnik Lesy České republiky chce pomoci řešit nedostatek pracovníků v lesnictví poskytnutím prospěchových stipendií žákům lesnických učilišť. Stipendium 1500 korun měsíčně by mělo žáky motivovat k vyučení v lesnickém oboru. ČTK to dnes řekla mluvčí LČR Eva Jouklová.

Kontrol prodeje vánočních kaprů loni přibylo, závad bylo méně

Státní veterinární správy v závěru loňského roku tak jako každoročně kontrolovala pouliční prodejce vánočních kaprů po celé České republice. Kontrolou prošlo přes 900 prodejních míst, což představuje zhruba o 200 více než před rokem. Určitá závada byla zjištěna ve 2,4 % případů. Oproti roku 2017 tak došlo k mírnému zlepšení.

Obchodní řetězce vyvádějí z Česka peníze, změním to, říká nový ministr zemědělství Milek

Nový ministr zemědělství Jiří Milek chce novelu zákona o významné tržní síle. Zároveň se chce zaměřit na evropské dotace - český farmář má podle něj mít stejné peníze jako ten ze západní Evropy. Milek také uvažuje nad tím, že by měl zákon ukládat minimální dobu, po kterou je možné pronajímat půdu.

Z Moravské Amazonie mizí staré stromy a s nimi i přírodní rozmanitost naší země

Ostravští geografové a českobudějovičtí přírodovědci spojili své síly, aby vysledovali, jak se za poslední století proměnily biologicky bohaté lužní lesy Moravské Amazonie. Zjistili, že nejcennější staré stromy, na nichž žijí stovky druhů ohrožených živočichů, jsou už jen pozůstatky dřívějších řídkých lesů.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info