Souhrn událostí uplynulého dne 24. 1. 2018

Pěstování vína v Kadani má zlepšit systém tzv. chytré vinice

Efektivitu pěstování vína chce město Kadaň od letošního jara zlepšit pomocí systému takzvané chytré vinice. Spočívá v instalaci miniaturních meteostanic, které z naměřených hodnot pomohou určit, kdy je nejvhodnější doba na aplikaci chemie nebo naopak největší riziko výskytu různých plísní.

Karlovarské minerální vody možná zavedou vratné PET lahve

Zavedení vratné zálohy na PET lahve, která by byla součástí ceny podobně jako u skleněných lahví, zvažují Karlovarské minerální vody. Výše zálohy by ale měla být podle šéfa tuzemské jedničky na trhu s minerálkami Alessandro Pasquala významná, aby se vůbec vyplatila.

Zpráva o trhu s půdou za rok 2017 zveřejněna

Tato ZPRÁVA O TRHU S PŮDOU byla zpracována společností FARMY.CZ s.r.o. – specialisty na zemědělské nemovitosti a společnosti v České republice. Uvedené výstupy jsou obecného charakteru a vyjadřují zejména průměrné monitorované hodnoty. Ze zveřejněných údajů nelze dovozovat tržní cenu konkrétních pozemků.

Soud dal cukrovarníkům naději na stamilionové odškodné za kvóty na cukr

Sedm let řeší soudy spor o neprůhledně rozdělované cukerné kvóty, kvůli němuž chtějí Moravskoslezské cukrovary po státu náhradu ušlého zisku 365 milionů korun. Předchozí verdikt, že je případ promlčen, nyní zrušil Městský soud v Praze a přikázal prvoinstančnímu soudu řešit podstatu sporu.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info