Souhrn událostí uplynulých dní – 26.1. – 28.1.2018

Lidé vyřazují mnohé potraviny z jídelníčku bezdůvodně

Lidé vyřazují mnohé potraviny podle výživové poradkyně Moniky Tělupilové z jídelníčku bezdůvodně, často pod dojmem různých módních vln. Řekla to na dnešní tiskové konferenci k detoxikaci organismu. Vyřazením jednoho druhu potravin se může škála těch, které tělo odmítá, naopak rozšířit.

Podmínkou členství v myslivecké stráži zůstane bezúhonnost

Zákon o myslivosti se měnit nebude, Ústavní soud dnes zamítl návrh na zrušení pasáže vymezující rozsah bezúhonnosti vyžadované pro členství v myslivecké stráži. Návrh podal Nejvyšší správní soud, podle kterého je podmínka vymezená příliš přísně.

Skutečně zdravá škola chce omezit plýtvání ve školních jídelnách

Iniciativa Skutečně zdravá škola chce zapojit základní a střední školy do akce Miluji jídlo, neplýtvám a zavázaly se snižovat množství odpadu ve školních jídelnách. Proto připravila pro pedagogy řadu návodů a vzdělávacích metodik, jak žáky a studenty vzdělat o dopadech plýtvání potravinami a možnostem řešení.

Hmyz by měl být brán jako hospodářské zvíře, připravuje se novela

V ČR se v budoucnu možná bude smět chovat hmyz pro lidskou stravu. Novelu veterinárního zákona, která by reagovala na novou evropskou legislativu, připravuje Státní veterinární správa (SVS). Informovali o tom zástupci správy.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info