Souhrn událostí uplynulého dne – 29.1.2018

Vodítka FDA (Food and Drug Administration) pro dovoz potravin do USA

Dozorový orgán federální vlády USA Food and Drug Administration (FDA) dne 24. ledna 2018 vydal očekávaná vodítka pro dovozce a producenty potravin za účelem zajištění vybraných požadavků vyplývajících z legislativy upravující bezpečnost potravin (FSMA – Food Safety Modernization Act).

Agresivní stonohy složí 15krát těžší kořist díky speciálnímu jedu

Tajemství jedu stonoh spočívá v látce Ssm Spooky Toxin. Blokuje draslíkové kanály a malá zvířata rychle zabíjí. Lidé po kousnutí stonohy obvykle neumírají, ale bolí to strašně.

U Lesů ČR začala sezona sběru šišek jehličnanů

Sběrači šišek v minulých dnech vyrazili do jehličnatých lesů státního podniku Lesy České republiky. Semena ze šišek smrků, modřínů a borovic následně skončí v bance osiva a později z nich v lesních školkách vypěstují nové sazenice. První měsíce roku jsou pro sběr šišek nejpříhodnější. ČTK to řekla mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová.

Pivovary v Přerově a Litovli po dvouleté pauze zdraží pivo

Pivovary v Litovli a Přerově, které patří do pivovarnické skupiny PMS Přerov, příští týden v pondělí po zhruba dvouleté pauze zvýší kvůli rostoucím výrobním nákladům cenu půllitru sudového piva o 50 haléřů. ČTK to řekli ředitelé Pivovaru Litovel a Pivovaru Zubr.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info