Souhrn událostí uplynulého dne – 30.10.2018

Stát zakázal používání antiparazitik, chce podpořit lov divočáků

Veterináři zakázali v celé ČR myslivcům podávání léků pro spárkatou zvěř na parazity, což se běžně v této části roku dělá. Léčiva ve volné přírodě totiž žerou divoká prasata, jejichž maso se následně kvůli tomu nesmí konzumovat. Stát tak chce podpořit lov divokých prasat kvůli snížení rizika šíření afrického moru prasat.

Dochází v bezzásahovém území NP Šumava ke změně druhové skladby ve prospěch buku?

Zůstanou na Šumavě současné smrčiny smrčinami a bučiny bučinami nebo se máme do budoucna připravit na změnu v druhové skladbě tamních lesů? Na tuto a další otázky, týkající se dominantního jehličnanu a atraktivního listnáče, odpověděl výzkum na území ponechaném samovolnému vývoji (ÚPSV) v Národním parku Šumava (NP Šumava).

Ministr zemědělství Jiří Milek v Bruselu: SZP musíme zásadně zjednodušit a africký mor prasat řešit na úrovni EU

Ministr zemědělství Jiří Milek na Radě ministrů v Bruselu zdůraznil nutnost zjednodušení SZP a zajištění rovných podmínek pro zemědělce všech členských států. Dále apeloval na potřebu spojení sil, zejména ve výzkumu, při boji s africkým morem prasat (AMP) v rámci Evropské unie.

Vítězem Prague INSPIRE Hackathonu 2018 se stal projekt „Big Data for Fishery“

Ve dnech 23. a 24. ledna 2018 se v prostorech Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze uskutečnil Prague INSPIRE Hack 2018 se zaměřením na využití otevřených dat a otevřených nástrojů v praxi, kterého se zúčastnilo 11 týmů z celé Evropy.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info