Ve vyšších polohách Vsetínska napadl přes noc nový sníh

Ve vyšších polohách Vsetínska napadlo přes noc kolem pěti centimetrů sněhu. Silnice udržované chemicky jsou mokré se zbytky sněhové kaše, cesty ošetřené posypem pokrývá ujetý sníh. Na Žďársku leží na silnicích II. a III. třídy ujetý sníh posypaný drtí, hlavní tahy tam jsou po solení mokré. Viditelnost k ránu místy snižovala mlha. Na některých silnicích v okrese Prachatice leží zbytky sněhu kryté inertním posypem.

Jihočeský kraj

Na některých silnicích v okrese Prachatice leží zbytky sněhu kryté inertním posypem. Jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. ČTK to dnes řekla dispečerka Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Pavla Pulcová. Nejvyšší teploty v kraji se budou dnes pohybovat od jednoho do čtyř stupňů.

Silničáři měli během noci asi 20 výjezdů, v okresech Jindřichův Hradec, Prachatice a Tábor. "Jak se teploty pohybují kolem nuly, tak spíš preventivní posyp. Žádné velké sněžení nebylo, sem tam drobné srážky. Všechny silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, na silnicích na Prachaticku, které se nesolí, jsou zbytky sněhu kryté inertním posypem, ve vyšších polohách," řekla dispečerka.

V jižních Čechách bude dnes zataženo, ojediněle sněhové přeháňky, zejména na horách, večer bude částečné oblačnosti ubývat. Podle meteorologů se budou nejvyšší denní teploty pohybovat od jednoho do čtyř stupňů, na horách v 1000 metrech bude kolem minus dvou.

Zlínský kraj

Ve vyšších polohách Vsetínska napadlo přes noc kolem pěti centimetrů sněhu. Silnice udržované chemicky jsou mokré se zbytky sněhové kaše, cesty ošetřené posypem pokrývá ujetý sníh. Sjízdné jsou se zvýšenou opatrností, silničáři je průběžně pluhují. Vozovky v ostatních částech Zlínského kraje jsou nejčastěji holé a vlhké, případně mokré. Vyplývá to z aktuálních informací zveřejněných Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

V kraji je oblačno až zataženo, teplota se ráno pohybovala od minus jednoho do plus tří stupňů Celsia. Místy fouká slabý vítr a vyskytují se přeháňky, v horských oblastech sněhové. Odpolední maxima by podle předpovědi měla dosáhnout pěti stupňů. Bude většinou zataženo, večer se znovu očekává slabé sněžení, v nižších polohách pak srážky smíšené a déšť. Vát bude slabý proměnlivý, během dne přechodně západní až jihozápadní vítr.

Kraj Vysočina

Na Žďársku leží na silnicích II. a III. třídy ujetý sníh posypaný drtí, hlavní tahy tam jsou po solení mokré. Viditelnost k ránu místy snižovala mlha. Jinde na Vysočině jsou vozovky po dešťových přeháňkách mokré. Někde by mohly namrzat, protože teplota v kraji v noci na dnešek klesla i k minus dvěma stupňům. Řidiči by měli jezdit s opatrností, řekl ČTK Aleš Hubený z dispečinku krajské správy a údržby.

Na silnicích Vysočiny v noci jezdilo 60 sypačů ve správě kraje. V dopravě problémy hlášeny nejsou, řekl Hubený před 07:00.

Na Vysočině dnes bude převážně zataženo až oblačno. Odpolední teploty se podle meteorologů budou pohybovat nejvýše mezi nulou a čtyřmi stupni Celsia.

 

Autor: ČTK

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info