ZEMBAG bojuje proti vyhazování brambor

Jak Zembag funguje? ZEMBAG není jen obyčejný pytel! Je navržen tak, aby bylo možné skladovat brambory v podstatě kdekoliv, ať už žijete panelovém domě, v bytě nebo máte dům, ZEMBAG dokáže ochránit vaše brambory po dobu několika měsíců, aniž by došlo ke ztrátě jejich přirozených nutričních a chuťových vlastností.

Vnější část ZEMBAGu je vytvořena z přírodních vláken, zejména z dobře prodyšné juty. Vnitřní část je z černé netkané textilie, která zabraňuje prostupu světla a úniku těkavých látek z kmínu, a navíc ji lze snadno vyměnit. Spodní část tvoří nepropustná tkanina pro případ, že by se i přes provedená opatření stala bramborová nehoda. Zásadní součástí je však malý pytlík obsahující přírodní kmínovou silici. Ta je postupně uvolňována v těkavé formě a vyplňuje vnitřní prostor ZEMBAGu s bramborami.

Jak Zembag používat?

Brambory uskladněné v ZEMBAGu můžete samozřejmě používat kdykoliv a jak jste zvyklí, a přidávat do ZEMBAGu nové. Jeden kmínový pytlík vydrží asi 3 měsíce, to závisí hlavně na tom, kolik brambor se v ZEMABGu za tu dobu vystřídá. Že potřebujete nový, poznáte jednoduše, brambory budou mít tendenci klíčit a vůně kmínu už nebude tak intenzivní. Tzv. nové brambory mají tenkou slupku a problém s klíčením u nich nenastává, takže kmínový pytlík zde není potřeba. Zelenat na světle samozřejmě budou, ale o to se ZEMBAG postará. Údržba ZEMBAGu je velmi jednoduchá. Vnitřní vak z netkané textilie můžete jednoduše vyměnit, a celý ZEMBAG je pak pratelný na nízkou teplotu (30 °C).

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info