Na výstavě psů v Brně zvítězili polský ovčák a střední pudl

Porotce na jubilejním desátém ročníku mezinárodní výstavy psů Duo Cacib v Brně nejvíce zaujal polský ovčák a bílý pudl střední z České republiky. Na výstavu si našlo cestu asi 8000 návštěvníků. ČTK to řekla Vladimíra Tichá z pořádající Českomoravské kynologické unie. Dvoudenní výstava dnes v podvečer skončila vyhlášením nedělního vítěze. Loni porotce v prvním dni nejvíce zaujal labradorský retrívr z Polska, ve druhém dni pak novofoundlandský pes ze Slovenska.

Přihlášeno bylo celkem 8353 psů a fen 230 plemen, hodnotilo je asi šest desítek rozhodčích z celé Evropy. Na výstavišti se ve třech pavilonech všechna plemena představila v obou dnech a jak v sobotu, tak v neděli pořadatelé vyhlásili vítěze.

"Oba vítězové jsou velmi krásní psi. Polský ovčák především pro svoji přenádhernou srst, bílý pudl zase především mechanikou pohybu. Oba byli na výstavu skvěle připraveni," uvedla Tichá. Doplnila, že pudlové výstavy často nevyhrávají, ale tohle byl podle ní opravdu mimořádně krásný pes.

Vystavovatelé přijeli z 29 států. Kromě českých a slovenských dorazili majitelé psů například i z Velké Británie, Maďarska, Polska, Chorvatska či Finska. Výstava byla určena pro všechny plemena, která se chovají v rámci Mezinárodní kynologické federace, i pro takzvaná národní neuznaná plemena. Návštěvníci tak mohli vidět například i neuznané plemeno pražského krysaříka, chodského psa nebo českého strakatého psa. Nejčastějším plemenem k vidění byl ale stafordširský bulteriér, border kolie nebo retrívři. Raritou byl východoevropský ovčák, plemeno odis nebo islandský ovčák.

 

Autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info